Marka Tescilinin Avantajları Nelerdir?

Marka Tescilinin Avantajları Nelerdir?

Günümüzde hızla gelişen teknoloji sayesinde oldukça önem kazanan markalar, doğru planlama sayesinde girişimcilerin oldukça önemli başarılara imza attıkları kariyerlerinde en önemli arkadaşları haline gelmişlerdir. Dolayısıyla zaman içerisinde beraber bu başarılara imza attıkları ve üzerinde oldukça büyük emekler harcadıkları markalarını güvence altına alma ihtiyacı da kaçınılmaz olarak beraberinde gelmiştir. Peki işletmeler için büyük avantajlar ve güvenlik sağlayan marka tescilinin sağladığı bu avantajlar nelerdir?

Marka tescili, günümüzde an be an artan rekabet gibi birçok itici etki sayesinde bir girişimci için ürünü veya hizmeti adına atacağı ilk adım haline gelmiştir. Gıda ve ilaç sanayi gibi sektörlerde üretim yapabilmek için bir zorunluluk olan marka tescili, bir girişimcinin veya firmanın en önemli taşınmaz değeri olan markası için vazgeçilmez değerlerden biri haline gelmiştir. Yalnızca hukuki olarak korumakla kalmayıp, prestijinin artışında da en büyük itici güçlerden biri olarak markaya göz ardı edilemeyecek kadar büyük avantajlar sağlamaktadır. Markayı maruz kalabileceği taklit ve rekabete karşı koruyarak her zaman bir adım önde olmasını sağlarken, marka sahibine aynı zamanda kendi isteği doğrultusunda markayı devredebilme; lisans verebilme, teminat gösterebilme veya rehin verebilme gibi birçok hukuki hak da sağlar.

Marka tescili sadece markanın korunmasını değil, aynı zamanda tescilli marka ile ayırt edilemeyecek derecede benzer markaların da tescil edilmesini ve kullanılmasını önlerken; marka sahibinin rakiplerinin önüne geçmesine yardımcı olur. Tescil sayesinde taklit edilme gibi potansiyel tehlikelerden korunarak özgün kalan marka bu sayede müşteri tarafından da kolaylıkla bulunabilir; ayırt edilebilir olarak seçimi kolaylaştırır ve dolayısıyla marka sahibinin gelirini de azımsanamayacak şekilde yükseltir.

Öte yandan marka sahibinin devlet teşviklerinden yararlanmasını sağlayan marka tescili; marka için birçok alanda büyük avantajlar sağlayacak olan TSE ve ce gibi kalite belgelerinin alınmasını sağlar. Aynı zamanda dijital ortamda markanızın tescili olan com.tr ibaresinin de alınmasını sağlar.

Riskin her zaman mevcut ve kaçınılmaz olduğu bir dünyada, bir marka tescili, riski önemli ölçüde azaltabilen ve değeri artırabilen; aslında gözde büyütülse bile doğru yönlendirmeler ve yardımlarla beraber yürütülürse oldukça basit bir süreçtir. Bu bağlamda marka tescili için başvuru yapmak isteyen kişiler, bireysel başvuru yapabilecekleri gibi aynı zaman da vekil atayarak işlemlerinin tamamen profesyonel kişiler tarafından halledilmesini de tercih edebilirler. Marka tescilinin uzun ve zorlu bu sürecinde yaşanabilecek bütün pürüzleri daha yola çıkmadan marka sahipleri için en aza indirgeyen marka uzmanları, kriz anlarını ise yine bireysel yapılan başvurulara nispeten çok daha kısa sürede pratik bir şekilde çözebilmektedirler.

Marka tescili, müşterilerin markayı benimsemesini sağlarken diğer markalara göre ülke çapında öncelik sağlar ve ticari marka haklarının uygulama maliyetlerini önemli ölçüde azaltır. Kalpazanlara, siber işgalcilere ve hak ihlalinde bulunan ürün ithalatçılarına karşı gelişmiş koruma sağlar. Aynı zamanda bu sayede ticari marka sahibinin çevrimiçi satış programlarına (Amazon, Hepsiburada, vs.) katılmaya hak kazanmasını ve ticari markanın diğer ülkelerde tescili için bir temel oluşturma dahil olmak üzere çeşitli başka avantajlar da sağlar.

Bu kadar çok faydası ile marka tescili, şüphesiz bir işletmenin markasını korumak için atması gereken en önemli adımlardan biridir. Eğer bir markanız ya da marka oluşturma fikriniz varsa, tescil konusunda doğru adımları attığınızdan Yetkin Patent & Danışmanlık eşliğinde emin olabilirsiniz. Konusunda deneyimli ve uzman kadromuzla, size hizmet vermekten mutlu oluruz. Bizimle iletişime geçmek için yetkin@yetkinpatent.com.tr adresine e-posta atabilir ya da 0312 425 37 25 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

No comments