Uluslararası Patent Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Uluslararası Patent Sorgulaması Nasıl Yapılır?

PATENT NEDİR?

Patent, buluş sahibine, icat ettiği ürünün fikri ve her türlü mülkiyet hakkını veren ve bu ürüne karşı yapılacak her türlü saldırının önüne geçen belge olarak tanımlanabilir. Buluşu yapılan bir ürün ya da sistem, bütün hakları ile patent sahibine aittir ve ondan izinsiz kullanılması mümkün değildir.

PATENT İLE FAYDALI MODEL ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

  PATENT FAYDALI MODEL
Yenilik + +
Buluş Basamağı +
Sanayiye Uygulanabilirlik + +
Usuller ve Usuller Sonucu Elde Edilen Ürünler +
Eczacılıkla ilgili Maddeler +
Biyoteknolojik Buluşlar +
Kimyasal ve Biyolojik Maddeler +
Araştırma Raporu + +
İnceleme Raporu +
Koruma Süresi 20 Yıl 10 Yıl

 

PATENT SORGULAMASI NEDEN YAPILMALIDIR? 

Patent başvurusu yaparken vekilinizden destek almanız fikri mülkiyet haklarınızın korunması açısından kritik öneme sahiptir. Patent başvuru dilekçeniz ile patent vekilinden yardım alarak patent sorgulama işlemi yapılması mümkün olacaktır.

Bir buluş hakkında patent alınabilmesi için öncelikle başvurduğunuz buluşun benzerlerinin olmaması gerekmektedir. Bu şartın sağlanabilmesi için Türk Patent Enstitüsü resmi kayıtlarından ve uluslararası patent platformlarından alınan verilerin titizlikle incelenmesi şarttır. Uluslararası patent sorgulaması sayesinde buluşunuz dünya çapında araştırılır ve yeni olup olmadığı tespit edilir.

ULUSLARARASI PATENT SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Başvuru dilekçeniz ile birlikte bir patent vekilinden yardım aldığınız takdirde patent sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

No comments